Winst Randstad naar record

ROTTERDAM, 12 JAN. De winst van de uitzendorganisatie Randstad is vorig jaar tot recordniveau gestegen. Het netto resultaat groeide ruim 40 procent tot ongeveer 160 miljoen gulden. De omzet nam met een kwart toe tot circa 4,75 miljard gulden. Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van Randstad. Het definitieve resultaat wordt op 28 februari bekendgemaakt.

De sterke winststijging was in belangrijke mate te danken aan de uitbreiding van het kantorennet en de groei van het personeelsbestand, waarin Randstad de afgelopen jaren veel heeft geïnvesteerd. Zo steeg het aantal vestigingen vorig jaar van 778 tot ongeveer 900.

Het uitzendwezen geldt in verband met de groeiende flexibilisering als groeimarkt bij uitstek. Mede door een hogere produktiviteit en een hogere omzet per vestiging zegt Randstad het volle profijt te hebben getrokken van deze ontwikkeling.

De onderneming is ook werkzaam op het gebied van beveiliging, automatisering, opleidingen, schoonmaakdiensten en techniek. In de laatste twee daalden omzet en winst, terwijl in de eerste drie de resultaten “krachtig” stegen, maakte Randstad bekend.