Voorheen Prince wil breken met Warner

LONDEN, 12 JAN. De popmusicus Voorheen Prince heeft gisteren officieel bekend gemaakt te willen breken met zijn platenmaatschappij Warner Bros Records. Volgens een verklaring van Voorheen Prince bestaan er tussen hem en Warner Bros onoverbrugbare meningsverschillen over het vervolg van hun relatie, die nu twintig jaar duurt. “Het instabiele en voortdurend veranderende management van Warner Bros maakt het onmogelijk het werk van hun belangrijkste artiesten, onder wie De Artiest Die Vroeger Bekend Was Als Prince, naar behoren te promoten”, aldus Voorheen Prince.

De oorzaak van het conflict tussen Voorheen Prince en Warner Bros. is de onwil van de platenmaatschappij om meer dan één cd per jaar van Voorheen Prince uit te brengen. Voorheen Prince heeft de laatste achttien maanden uit protest tegen deze artistieke beperking het woord 'Slave' op zijn wang geschreven. De zanger is bereid Warner Bros drie cd's onder de naam Prince te geven om zo te voldoen aan zijn contractuele verplichtingen. Volgens hem krijgt de eerste cd onder zijn huidige naam de titel Emancipation. (Reuter)