Janssen 20 maal doctor

ROTTERDAM, 12 JAN. De Rijksuniversiteit van Limburg heeft dr. Paul Janssen, oprichter en erevoorzitter van de Raad van Bestuur van Janssen Pharmaceutica NV in het Belgische Beerse vandaag een ere-doctoraat toegekend - zijn achttiende - wegens diens baanbrekende activiteiten op het gebied van ontwikkeling van geneesmiddelen.

Janssen studeerde geneeskunde en farmacie en promoveerde in beide richtingen. Hij stichtte in 1953 zijn bedrijf Janssen Pharmaceutica. De onderneming is sedertdien uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf op een aantal terreinen. Het heeft inmiddels vestigingen in meer dan veertig landen.

Tot 1991 was 'dr. Paul', zoals hij binnen het bedrijf bekend staat persoonlijk betrokken bij alle ontwikkelingen en gaf daarbij zelf richting aan al het onderzoek. Het bedrijf maakt onder meer geneesmiddelen die van groot belang zijn bij de behandeling van psychose. Daarnaast heeft de onderneming zeer krachtige pijnbestrijders ontwikkeld, die tot een doorbraak in de anesthesiologie hebben geleid. Paul Janssen is houder van meer dan honderd patenten als ontdekker van een aantal geneesmiddelen.