Hagemeyer neemt Duits hengelsporthuis over

Het Naardense handelshuis Hagemeyer heeft de Silstar groep in Duitsland overgenomen. Deze groep met hoofdvestiging in Keulen ontwikkelt en verkoopt hengelsportartikelen in twaalf landen en bereikt daarmee een omzet van 90 miljoen gulden per jaar.

De overneming sluit aan bij de activiteiten van de Outdoor Groep, een sector van de vorig jaar overgenomen handelsonderneming Borsumij Wehry. Outdoor richt zich vooral op verwerving van prominente marktposities in hengelsportartikelen. Met het oog hierop werden vorig jaar al bedrijven in Duitsland en Frankrijk overgenomen. Met een totale omzet in deze sector van 200 miljoen gulden is Hagemeyer de onbetwiste marktleider in Europa.

De jongste overneming wordt gefinancierd uit eigen middelen en draagt onmiddellijk bij aan de winst per aandeel.