Geen staatssteun Eurotunnel

PARIJS, 12 JAN. De Franse en Britse regering hebben gisteren afwijzend gereageerd op pogingen van Eurotunnel, exploitant van de spoortunnel onder het Kanaal, hen te betrekken bij een schuldenplan.

Het Frans-Britse Eurotunnel onderzoekt verschillende mogelijkheden om de schuld bij de banken van 62 miljard francs (20 miljard gulden) te herfinancieren. De onderneming staakte in oktober eenzijdig de rentebetalingen.

Volgens een woordvoerder van Eurotunnel wordt gedacht aan “steun” van de overheden voor een obligatielening. Er zou niet om een “garantie” zijn gevraagd.

Een Britse regeringsfunctionaris maakte duidelijk dat zijn regering vasthoudt aan haar beleid niet over te gaan tot subsidiëring. Een woordvoerder van het Franse ministerie van economische zaken gaf te kennen dat Parijs het idee van een garantie voor een lening verwerpt.

Gisteren maakte Eurotunnel overigens bekend dat voor dit jaar een omzetgroei van minstens 50 procent wordt verwacht. De omzet bedroeg vorig jaar 712 miljoen gulden. (Reuter, AFP)