Foto

Foto: JARNAC - De dood van de voormalige Franse president François Mitterrand bracht voor het eerst zijn echtgenote en minnares èn hun kinderen publiekelijk bijeen. De familie die iedereen kende - Mitterands echtgenote Danielle en de twee zoons Gilbert en Jean-Christophe - stond bij de teraardebestelling in Mitterrands geboortedorp Jarnac in zuidwest Frankrijk gisteren zij aan zij met zijn vriendin, Anne Pingeot, en de buitenechtelijke dochter Mazarine. De identiteit van zijn minnares en natuurlijke dochter werd pas anderhalf jaar geleden onthuld.

Mitterrands affaire met Pingeot en het bestaan van Mazarine waren al jaren een publiek geheim. Het Franse weekblad Paris Match maakte een einde aan de geheimzinnigheid rond Mitterrands privé-leven door in 1994 foto's te publiceren van Mitterrand en Mazarine. Mitterrand reageerde destijds op de onthulling kortweg met de woorden 'Et alors?'

Mitterrand vierde zijn laatse kerstmis met Mazarine in Egypte, terwijl hij de jaarwisseling doorbracht met Danielle, de beide zoons en enkele vrienden. Volgens Mitterrands vriend en voormalig minister van cultuur, Jack Lang, zou de ex-president trots zijn geweest op het tafereel aan zijn baar. Lang: “Op een bepaalde manier is het weer zo'n typisch Mitterrand-wonder.” De dienst in de kerk in Jarnac werd bijgewoond door ongeveer 400 familieleden en vrienden. (Foto Reuter)