Fabiola boos over 'lasterlijke' beweringen

BRUSSEL, 12 JAN. De Belgische koningin Fabiola is woedend over het bericht dat haar overleden echtgenoot, koning Boudewijn, in het begin van de jaren zestig zou hebben aangedrongen op abortus. “Deze leugenachtige beweringen zijn uitermate lasterlijk voor koning Boudewijn en koningin Fabiola”, zo staat in een gisteren door het koninklijk paleis in Brussel uitgegeven verklaring. Dat koning Boudewijn in 1962 de mogelijkheid van zwangerschapsonderbreking zou hebben geopperd om het leven van koningin Fabiola te redden, staat in een biografie over Boudewijn, geschreven door prins Stéphane de Lobkowicz, parlementslid voor de (liberale) PRL in de Brusselse hoofstedelijke raad en een verre verwant van Boudewijn. De Lobkowicz heeft het verhaal overgenomen uit een eerder verschenen boek, 'La Reine Blanche', geschreven door twee Franse journalisten.