Eurowings laat forse groei zien

De samenwerking met KLM legt de Duitse regionale luchtvaartmaatschappij Eurowings geen windeieren. Vlogen in 1994 nog 1,2 miljoen mensen met Eurowings, vorig jaar waren dat er 1,8 miljoen.

Bestuursvoorzitter Reinhard Santner schrijft de groei toe aan het algemene economische herstel, een nieuw tariefstelsel en de uitbreiding van de samenwerking met KLM en Air France, zo maakte hij donderdag bekend.

Eurowings vliegt voor KLM op de routes tussen Schiphol enerzijds en Stuttgart, Hannover, Neurenberg en Düsseldorf anderzijds. Over omzet en resultaten zijn donderdag geen mededelingen gedaan. Santner zei in juli vorig jaar dat Eurowings over 1995 weer winst zou maken. Over 1994 leed de maatschappij een verlies van 7,7 miljoen mark, bij een omzet van 316 miljoen mark.