Directeur van Getronics stapt op na meningsverschil

ROTTERDAM, 12 JAN. Ton aan de Stegge, vorig jaar benoemd tot directeur bij Getronics, is alweer bij dit automatiseringsbedrijf vertrokken. Aan zijn afscheid lag een diepgaand meningsverschil met Getronics-topman A.H.J. Risseeuw ten grondslag.

Aan de Stegge was sinds 1 april 1995 bij het Amsterdamse bedrijf verantwoordelijk voor de werkmaatschappijen Getronics Software, Computer Uitwijk Centrum, Synergy Consultancy en Transmission & Card Systems. Volgens het dagblad De Telegraaf zou Aan de Stegge meer vrijheid van handelen hebben gewild dan president-directeur Risseeuw bereid was te geven. Aan de Stegge trok aan het kortste eind. “Dat is de consequentie van eenhoofdige leiding”, aldus de woordvoerder.

Risseeuw geldt in de Nederlandse automatiseringswereld als een krachtig bestuurder, die zichzelf graag op de voorgrond plaatst. De Getronics-woordvoerder wijst markt- en effectenanalisten die vraagtekens plaatsen bij de wenselijkheid van één sterke man, graag op de resultaten van het bedrijf. Die vertonen al jaren een aanhoudend opgaande lijn.

Aan de Stegge is niet bereid nader in te gaan op het meningsverschil met Risseeuw. Bij het Utrechtse softwarebedrijf Cap Volmac, waar Aan de Stegge leiding gaf aan de visie Telecom & Services voordat hij naar Getronics vertrok, staat hij bekend als een goed general manager. Inmiddels heeft hij een nieuwe betrekking gevonden bij het informaticabedrijf CSC in Amsterdam.

Ook Getronics gaat niet in op de inhoudelijke kant van het conflict tussen Risseeuw en Aan de Stegge.