Voorkeur: Galerie

OTTO EGBERTS Op een beknopt overzicht van vooral houtskooltekeningen wordt duidelijk hoe Ottto Egberts zijn oude thema's na een tussenpoze weer oppakt. Het oog, vleeshompen, misvormingen in gezichten, maar ook geomtrische vormen die doorbroken worden of op drift raken: ze dienen alle om de kwetsbaarheid van het zijn aan te duiden. T/m 4 feb. in MK expositieruimte, Witte de Withstraat 53 Rotterdam. wo t/m zo 13-18u.

UNVERZAGT/MAUS Dat design en beeldende kunst allang geen strict gescheiden disciplines meer zijn, blijkt weer eens uit een expositie in Haarlem. Madeline Maus ontwierp een behangetje, C. Unverzagt hing er haar fijngeschilderde miniaturen op en stalde haar van tekeningen voorziene serviesgoed ertegen uit. T/m 17 feb. in galerie De Schone Kunsten, Zocherstr. 1d Haarlem, do t/m za 13-17u.

JAYA GANGULY Ze schildert en tekent altijd vrouwen, de Indiase Jaya Ganguly. Bij galerie Schoo toont ze sinds 1993 haar trotse vrouwen in prachtige kleuren. Nu is er vrijer, zelfs humoristisch werk van Ganguly te zien: stripachtige tekeningen van Westerse toeristen in hun schaarse badkledij en expressionistische tekeningen van op het oog schreeuwende, wenende en andere uitzinnige vrouwen. T/m 7 feb. in galerie Schoo, Fokke Simonszstr. 10 Amsterdam, di t/m za 13-18u.

ARNO KRAMER Tastende tekenigen van Arno Kramer zijn nu op een kleine expositie in Haarlem te zien, in combinatie met bronzen beelden en een multiple die een dichtbundel bevat. Terugkerende motieven zijn een meisjesjurk, een balconhekje en een netwerk van geknoopte draden. T/m 28 jan. in galrie Rob de Vries, Koolsteeg 2a Haarlem, do t/m zo 13-17u.

EN VERDER T/m 11 feb. een installatie van Dan Oki bij kunstenaarsinitiatief Het Wilde Weten, Robert Fruinstr. 35 Rotterdam; t/m 7 feb. foto's van de Irakese Shirin Neshat bij galerie Lumen Travo, Lijnbaansgr. 314 Amsterdam; nog t/m 20 jan. nieuwe fotowerken van Daniëlle Kwaaitaal bij Bloom gallery, Bloemstr. 150 Amsterdam.