Spanje schort rantsoenering drinkwater op

MADRID, 11 JAN. In Spanje is gisteren de rantsoenering van drinkwater opgeschort in vrijwel alle gebieden waar de afgelopen zomer grote droogte heerste. De afgelopen drie weken zijn in heel Spanje grote hoeveelheden regen gevallen, volgens de Spaanse meteorologische dienst de meeste in 30 jaar. Slagregens hebben gisteren in het zuiden van het land voor grote overlast gezorgd op wegen, spoorwegen, dorpen en steden. Twaalf mensen kwamen om het leven door overstromingen. Eind vorig jaar werd het midden van het land getroffen door wateroverlast. De regens hebben tot gevolg dat het waterpeil in de stuwmeren, die dienen als drinkwaterreservoirs, terug is op zijn gewoonlijke hoogte. Vorig jaar zomer waren de meeste stuwmeren nagenoeg leeg, waardoor de landbouwsector in grote moeilijkheden raakte. (AP)