Polygram lijft restant Gramercy in

Polygram Filmed Entertainment (PFE), een volledige dochter van het muziek- en amusementsconcern Polygram, krijgt de Amerikaanse filmdistributeur Gramercy Pictures geheel in handen.

Gramercy was al voor de helft eigendom van PFE. Het resterende belang behoorde toe aan branchegenoot Universal Pictures. Over de verkoop van dit pakket hebben partijen inmiddels een akkoord bereikt. Polygram is voor 75 procent eigendom van Philips.

Gramercy, opgericht in mei 1992, houdt zich bezig met de marketing en distributie van speelfims voor ruim 1000 bioscopen in Noord-Amerika. De films zijn afkomstig van PFE en Universal Pictures. Hoewel de distributeur geheel in handen komt van Polygram zal Universal Pictures een deel van zijn films in Noord-Amerika via Gramercy blijven verspreiden.