Onrust door nieuwe verkoopformule SNS Bank

AMSTERDAM, 11 JAN. De plannen van de SNS Bank om een nieuwe verkoopformule op te zetten hebben voor onrust gezorgd onder de 560 part-time agenten die de bestaande verkooporganisatie, de Centrale Volksbank, vormen. Dat heeft bestuurssecretaris W. van Bochove van SNS vanochtend gezegd in reactie op het vertrek van vice-voorzitter drs. F. Böttcher van de raad van bestuur van SNS.

Over de reden voor het vertrek van Böttcher, zelf afkomstig uit de gelederen van de CVB bank, wil van Bochove niets kwijt. Vorig jaar vertrok al het tweehoofdige directieteam van de CVB Bank. Om in de ontstane lacune te voorzien wordt T. Wu, die tijdelijk de CVB Bank leidde, definitief directievoorzitter en tevens lid van de raad van bestuur van SNS Bank.

De SNS Bank heeft de Centrale Volksbank vier jaar geleden gekocht en is vervolgens gefuseerd met de middelgrote verzekeraar NOG om een financieel conglomeraat met 2.800 medewerkers te vormen dat zowel bank- als verzekeringsprodukten aanbiedt. De groep heeft verschillende verkoopkanalen, zoals de kantoren van de SNS Bank, de verkoopagenten plus 20 eigen kantoren van de Centrale Volksbank en de assurantietussenpersonen die NOG-produkten verkopen. SNS is vooral buiten de randstad actief.

SNS-vice-voorzitter Böttcher, die per 1 april vertrekt, wordt opgevolgd door mr. W. van Leeuwen, die al lid is van de raad van bestuur. Verder wordt naast Wu ook drs. T. Korver, nu directeur effecten, in de raad van bestuur benoemd.