INTERIEUR (1)

Altijd al willen weten hoe de Britse ambassadeur in België zijn huis in Brussel heeft ingericht? Dan moet u nu naar de boekhandel om het 'Interieur Jaarboek OBJEKT 1996' te kopen. Het biedt 200 pagina's boordevol triviale informatie op het gebied van antiek, moderne kunst en design. Wist u bijvoorbeeld dat de IJslandse ambassadeur op Malta (die schijnt er werkelijk te zijn) gek is op tuinieren? In het jaarboek vertelt hij over zijn hobby. Verder staan er interviews in met de Italiaanse topontwerpers Magistretti en Cappellini, met Philippe Starck die een nieuw restaurant in Hongkong inrichtte en met decorateur Jan Ruys, die verantwoordelijk is voor de 'textiele invulling' van de gerestaureerde Eerste Kamer. Enige lijn valt niet te ontdekken in de verhalen die in OBJEKT bij elkaar zijn gebracht. Wie iets nieuws wil doet er verstandiger aan zelf op onderzoek uit te gaan. Handig is daarom wel dat achterin het jaarboek honderden adressen staan van winkels en interieurontwerpers in Nederland en België. Een uitgebreide lijst met bijvoorbeeld 35 zaken waar je terecht kunt voor een zwembad. Inl 06-0224222.

    • John van de Kroon