Dood verklaarde Britse vrouw voelt zich weer goed

LONDEN, 11 JAN. Een Britse vrouw die door een arts dood was verklaard en bijna was begraven, heeft gisteren bij een persconferentie verklaard dat ze zich goed voelt. De vrouw, Claude Banks, werd op nieuwjaarsdag door haar echtgenoot bewusteloos aangetroffen nadat zij een zelfmoordpoging had gedaan met een overdosis tabletten die zij slikte voor haar epiliepsie-aandoening. In het ziekenhuis werd zij door een arts dood verklaard. In het mortuarium hoorde een vriend van de familie haar echter snurken, waarop onmiddelijk een reanimatie-team werd gebeld en ze werd overgebracht naar de intensive-care-afdeling. De familie Banks heeft laten weten geen formele klacht in te dienen en geen juridische stappen te ondernemen tegen de arts die de verkeerde diagnose heeft gesteld. Hij heeft gisteren in een verklaring zijn excuses aangeboden.