Telefoon

Vroeger hoefde je een vriendschappelijk telefoongesprek alleen te onderbreken als bij voorbeeld aan de andere kant van de lijn de melk overkookte, een kind van de trap viel of iemand onverwachts langskwam; allerlei huiselijke taferelen waar je later nog eens over terug kon bellen om te vragen of het wel goed was afgelopen.

Maar nu veel mensen een draagbare telefoon hebben weet je vaak niet wat je meemaakt; van het ene moment op het andere moeten ze snel bij een stoplicht optrekken, afrekenen aan de kassa van een supermarkt of wegrennen van een terras omdat er een regenbui losbarst - en klik daar zit je op je stoel verbluft in de hoorn te kijken. Geen idee van gehad dat ze zo ver van huis waren; laat staan dat je nu nog even terug zou bellen om te vragen of het wel goed is afgelopen met dat stoplicht, die kassa of de regenbui.

    • Hedda Martens