Soldaat VS in Z-Korea opgepakt wegens verkrachting

SEOUL, 10 JAN. In de Zuidkoreaanse hoofdstad, Seoul, is vandaag een Amerikaanse soldaat gearresteerd wegens een poging tot verkrachting van een Koreaanse vrouw. De soldaat is gestationeerd op een VS-basis bij Seoul. De Zuidkoreaanse politie hield de soldaat aan na een tip van een van de buren van de vrouw en droeg hem over aan de Amerikaanse militaire politie.

De arrestatie van vandaag is de derde in korte tijd in Zuid-Korea waarbij Amerikaanse militairen betrokken zijn. In december werden al twee militairen volgens de Koreaanse wetgeving veroordeeld wegens mishandeling van Koreanen. Radicale groepen in Korea hebben in het verleden criminele activiteiten van Amerikaanse soldaten aangegrepen om te protesteren tegen de aanwezigheid van Amerikaanse troepen op Koreaans grondgebied. (Reuter, AP)