Seles fit voor Australian Open

SYDNEY, 10 JAN. Monica Seles maakte van haar lang verwachte eerste optreden in het tennistoernooi van Sydney een succes. De gedeeld eerste op de vrouwen-wereldranglijst versloeg in 52 minuten de Belgische Dominique Monami, 61ste op de lijst: 6-1 en 6-2. Voor Seles was het haar eerste optreden sinds ze vier maanden geleden in de finale van de US Open verloor van Steffi Graf.

Tijdens de partij werd Seles, die voor het eerst sinds haar rentree buiten de Verenigde Staten speelde, hartstochtelijk aangemoedigd. “De fans waren fantastisch”, zei ze na afloop. “Zij coachten me en vertelden me wat ik moest doen.” Seles bekende dat ze vooraf behoorlijk nerveus was geweest. “Ik heb zo lang niet gespeeld. Door de harde wind was het moeilijk om me te concentreren.”

Ook Pete Sampras lijkt fit voor de Open Australische kampioenschappen, die aanstaande maandag beginnen. De Amerikaanse tennisser, eerste op de wereldranglijst, leed aan griep. Hij trok zich deze week terug van een demonstratietoernooi in Melbourne. Richard Krajicek nam Sampras' plaats in. De Hagenaar verloor vandaag in de eerste ronde van de Rus Jefgeni Kafelnikov: 6-3 en 6-4. Andre Agassi won met grote moeite van de Australiër Patrick Rafter 7-6, 6-7 en 7-6.