Rabo de eerste huurder van Rembrandt Toren

AMSTERDAM, 10 JAN. De Rabo Effektenbank, een dochter van de gelijknamige bankgigant in Utrecht, wordt de eerste huurder van de Rembrandt Toren, de prestigieuze wolkenkrabber in Amsterdam, die vanwege de leegstand door sommige waarnemers al het Canary Wharf aan de Amstel was gedoopt. De Rabo-dochter huurt twee verdiepingen in de buik van de 35 etages tellende kolos.

Over de huurprijs wil een woordvoerder van de projectontwikkelaar Sedijko niets kwijt, al zit 375 tot 390 gulden per vierkante meter “er heel dicht bij”.

De toren, een project van Sedijko en verzekeraar Delta Lloyd, heeft de duurste kantoorruimte in Amsterdam. Hoe hoger de etages, hoe hoger de huur, oplopend tot zo'n 550 gulden per meter, de “absolute top in de markt”. “De ervaring in het buitenland, zoals Frankfurt en Parijs, leert dat het een tot twee jaar duurt voordat een gebouw van dit metrage op een goeie manier gevuld is”, zo zegt een woordvoerder van Sedijko.

De allerhoogste etages zijn niet officieel in de verhuur. Sedijko wil wachten tot het kantoor zich gaat vullen. De ontwikkelaar mikt erop dat de vraag in de markt zelf schaarste creëert.