Kip met abrikozen en amandelen

Een makkelijk gerecht met een Marokkaans tintje.

Voor twee personen:

100 gram gedroogde abrikozen

300 gram kipfilet

zout, peper 1/2 theelepel gemalen komijn

1 (rode) ui

2 eetlepels gepelde amandelen

3-4 eetlepels olie

1/2 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)

1/2 theelepel gemberpoeder 1 theelepel kaneel

1 theelepel bouillonpoeder

1 theelepel maïzena

1 eetlepel gesnipperde koriander of peterselie.

Was de abrikozen, snijd ze in stukjes, giet er in een kom heet water over en laat ze 20-30 minuten wellen. Snijd de kip in dobbelstenen, wrijf ze in met zout, peper en komijn. Pel de ui en snijd hem in repen. Bak de amandelen in een koekepan in een lepel olie lichtbruin, laat ze op keukenpapier uitlekken. Verhit de rest van de olie en bak de kipblokjes lichtbruin. Voeg de repen ui toe en bak ze twee minuten mee. Strooi Kurkuma, gemberpoeder en kaneel over de kip en de uien. Voeg een kop abrikozenweekvocht (aangevuld met water), de stukjes abrikoos en het bouillonpoeder toe. Laat het gerecht zachtjes 10 minuten pruttelen. Roer de maïzena met een lepel water glad en bindt hiermee het kookvocht. Proef of er zout of peper nodig is en bestrooi het gerecht met de amandelen en met fijngehakte kruiden. Eet er couscous, rijst of Marokkaans brood bij en komkommer of courgette.

    • Annelène van Eijndhoven