Hans Textiel breidt uit in Den Haag

De textielketen Hans Textiel, voornamelijk aanwezig in het westen en midden van het land, heeft Reiche Beheer in Den Haag overgenomen. Door de acquisitie stijgt het aantal winkels met twaalf tot 108. De twaalf winkels van Reiche Beheer zijn bekend onder de namen Favoriet Textiel en Favoriet Super Sport. De naam Favoriet Super Sport blijft gehandhaafd; die van Favoriet Textiel verdwijnt wellicht.

Reiche Beheer was eigendom van de gebroeders Reiche. Eén van hen, R. Reiche, behoudt na de transactie de leiding over Favoriet Super Sport (in totaal zes filialen).

Hans Textiel verkoopt dames-, heren- en kinderkleding, maar ook huishoudtextiel. Concurrenten zijn onder andere Wibra en Zeeman. Het bedrijf is eigendom van J. van Heelsbergen, tevens algemeen directeur. Hans Textiel telt 550 werknemers. Vorig jaar behaalde de onderneming een omzet van 120 miljoen gulden en was verlieslijdend. Dit jaar wordt winst verwacht.