Faillissement van spektakel ABE! aangevraagd

LEEUWARDEN, 10 JAN. Het helikopterverhuurbedrijf Heli Holland Air Service BV uit het Drentse Emmer-Compascuum heeft het faillissement aangevraagd van de stichting die het theaterspektakel ABE! heeft gehouden. Het stelt nog 23.000 gulden te krijgen van de stichting. De rechtbank in Leeuwarden beslist donderdag 18 januari over de aanvraag.

Voor het indienen van de faillissementsaanvraag heeft het bedrijf overlegd met andere schuldeisers. Die stemden in met de voortrekkersrol van Heli Holland.

ABE! was onderdeel van het Frysk Festival. In september vorig jaar zijn er vijf uitvoeringen geweest. Het publiek zag in het Abe Lenstrastadion van voetbalclub Heerenveen een spektakelstuk over het leven van de legendarische Friese voetballer Abe Lenstra. (ANP)