Cebeco rekent op forse winstgroei

Cebeco-Handelsraad verwacht over 1995 een netto winst (na belasting) te hebben behaald van 25 miljoen gulden, zo heeft de agrarische coöperatie bekendgemaakt. Dat is ruim 35 procent meer dan in 1994. In dat jaar bedroeg het netto resultaat 18,4 miljoen gulden.

In april stelt het bedrijf de definitieve resultaten over 1995 vast. Voor dit jaar verwacht Cebeco-Handelsraad een verdere winststijging.

Het naar verwachting hogere netto resultaat over 1995 werd behaald bij een omzet die steeg van 4,34 miljard gulden tot 4,5 miljard gulden. Voor dit jaar heeft Cebeco voor 158 miljoen gulden aan investeringen op stapel staan. De coöperatie wil nieuwe bedrijven opzetten in de VS en Thailand. Ook wordt binnenkort naar verwachting de overname afgerond van een Duitse vleeswarenproducent. Om welk Duits bedrijf het gaat wil Cebeco nog niet zeggen.