ABN Amro wil openingstijden kantorennet gaan verruimen

ROTTERDAM, 10 JAN. ABN Amro gaat de openingstijden van haar binnenlands kantorennet verruimen. Afhankelijk van de lokale behoefte zal een aantal kantoren 's avonds langer open blijven. Daarnaast gaat een deel van de filialen op zaterdagmorgen open.

ABN Amro overweegt op doordeweekse dagen de kantoren open te stellen van tien uur 's ochtends tot zes uur 's avonds. Op zaterdagmorgen denkt men aan een openstelling van half tien tot twee uur. Omdat het overleg met de ondernemingsraden nog gaande is, zijn de nieuwe openingstijden nog niet definitief vastgesteld.

Tot nu toe geldt voor alle ABN Amro-kantoren een uniforme regeling wat betreft de openingstijden. In de toekomst gaan die tijden per regio of zelfs per kantoor verschillen. De afgelopen maanden heeft de bank uitgebreid marktonderzoek gedaan naar de wensen van klanten op dit gebied. “We gaan de openingstijden aanpassen aan de lokale marktsituatie”, aldus een woordvoerder van ABN Amro. Sommige kantoren zullen eerder sluiten dan zes uur, andere zullen juist langer openblijven.

Wanneer de verruiming van de openingstijden ingaat, is nog niet vastgelegd. Volgens de woordvoerder van de bank duurt het echter niet lang meer. “We zitten in het staartje van de besluitvorming. Maar we moeten natuurlijk wel eerst het overleg met de OR afronden”, aldus de zegsman.

Op grond van de vorig jaar afgesloten CAO voor de bankensector kunnen werknemers zonder overwerk-toeslag ingezet worden tot negen uur 's avonds. In ruil daarvoor krijgen de werknemers een 36-urige werkweek. Bij ABN Amro zal per 1 april 1996 de kortere werkweek als norm worden ingevoerd.