KLM-vervoer stijgt 9 pct in december

Het KLM vervoer is in december met 9 procent toegenomen ten opzichte van december 1994. De produktie was 15 procent hoger dan een jaar geleden. De beladingsgraad in december 1995 was 70,2 procent, een jaar eerder was dat 37,9 procent. Het passagiersvervoer op de routes naar de VS was 17 procent hoger. Het vrachtvervoer nam met 18 procent toe op de Azië/Pacific routes.

Over de periode van april tot en met december 1995 realiseerde de KLM een vervoersgroei van 11 procent bij een produktietoename van 13 procent. Hierdoor was de beladingsgraad over de eerste drie kwartalen van het boekjaar 1,8 procentpunt lager. Het vrachtvervoer is met name sterk gestegen op de route naar Afrika. Bij een capaciteitsuitbreiding van 38 procent is het vervoer op deze lijn met 41 procent gestegen in vergelijking met de priode april tot en met december 1994.