Bom beschadigt auto in Krimpen aan den IJssel

ROTTERDAM, 9 JAN. Een autobom heeft vannacht in Krimpen aan den IJssel een personenauto beschadigd. Er zijn geen gewonden. Over de daders is niets bekend.

Door de bom werden de ruiten uit de auto geblazen en werd een deel van de bekleding vernield. De auto stond geparkeerd in een straat in een woonwijk, tegenover het huis van de eigenaresse.

De bomexplosie had kort na drie uur plaats. De ontploffing schrikte omwonenden op uit hun slaap. Drie eengezinswoningen werden na de ontploffing uit voorzorg door de politie ontruimd, omdat er eventueel nog een tweede ontploffing kon komen. Dat is niet gebeurd.

De auto staat geregistreerd op naam van een vrouw die aan de Cantarel woont.Haar echtgenoot zit sinds oktober vorig jaar in voorlopige hechtenis op verdenking van betrokkenheid bij cocaïnehandel, aldus een woordvoerder van de Rotterdamse politie. Het is volgens de politie niet duidelijk of de autobom te maken heeft met de mogelijke cocaïnehandel van de echtgenoot van de eigenaresse. Daarvoor moet eerst meer bekend zijn over het soort explosieven dat is gebruikt. De technische recherche is met dat onderzoek bezig.

De man werd gearresteerd nadat in een loods op een oud fabrieksterrein bij Schaardijk duizend kilo cocaïne was ontdekt. Die was verstopt in twee containers met pakketten diepgevroren garnalen uit Ecuador. De containers waren via de Amsterdamse haven Nederland binnen gekomen. De cocaïne had volgens de politie een straatwaarde van tachtig miljoen gulden.

De politie arresteerde in verband met deze zaak ook negen anderen in ondermeer in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Rhoon, Numansdorp en op de Antillen. Daarbij werden wapens en grote hoeveelheden contant geld in beslaggenomen. De verdachten worden ervan verdacht via legale goederenstromen om drugs vanuit Zuid-Amerika in Nederland in te voeren.