Beers met Scania Duitse markt op

Beers, de verkoop- en serviceorganisatie voor Scania bedrijfsauto's in Nederland, is van plan op korte termijn de dealeractiviteiten uit te breiden naar Duitsland, zo maakte het bedrijf vandaag bekend.

Het besluit om in Duitsland actief te worden is mede ingegeven door de beperking in de doorgroeimogelijkheden die het bestaande dichte dealernetwerk in Nederland zo langzamerhand met zich meebrengt, aldus het Leidschendamse bedrijf.

Het leasen en financieren van bedrijfsauto's is in Duitsland nog niet zo hoog ontwikkeld als in Nederland, zo deelt Beers mee. In verband met de Europese eenwording overschrijden de klanten van Beers bovendien steeds vaker de grenzen en openen ze vestigingen in het buitenland.

De organisatie van Beers Bedrijfsauto's in Nederland omvat 45 vestigingen, waarvan 27 in eigen beheer. Daarnaast wordt samengewerkt met 18 zelfstandige Scania dealerbedrijven en servicesteunpunten. Beers is volgens eigen zeggen de grootste bedrijfsautodealer van Nederland.