Voetbal Italie

In de Serie A won koploper AC Milan in het eigen San Siro-stadion met 3-0 van Sampdoria. Op een gloednieuwe grasmat waren Panucci, Savicevic en Roberto Baggio de doelpuntenmakers. Bij Sampdoria speelde Clarence Seedorf een onopvallende wedstrijd. Zijn ploeggenoot Mancini moest het veld verlaten met een gebroken kaak.

Milan heeft inmiddels drie punten voorsprong op achtervolger Fiorentina, dat met 2-2 gelijk speelde bij AS Roma. Ook Parma kwam niet tot de volle winst. De club van de Bulgaarse ster Stoitsjkov speelde 2-2 tegen Torino. Landskampioen Juventus dankte de 1-0 zege tegen Atalanta aan publiekslieveling Ravanelli.

Bij Padova stond Michel Kreek in het middelpunt van de belangstelling. De oud-Ajacied was matchwinner in de uitwedstrijd tegen Cagliari. Door de goal van Kreek verliet Padova de laatste plaatst op de ranglijst. Cremonese is de nieuwe hekkesluiter.