Voetbal Engeland

In Engeland stond het clubvoetbal in het teken van de FA Cup. Ian Rush maakte zijn 42ste doelpunt in het nationale bekertoernooi. De Welshman van Liverpool is daarmee recordhouder in de rijke geschiedenis van de FA Cup. Geen enkele speler scoorde deze eeuw méér in het belangrijkste Engelse bekertoernooi. Liverpool won met 7-0 van Rochdale.

Bij Manchester United voorkwam Eric Cantona een vroegtijdige uitschakeling. De Fransman zorgde in de derde ronde tegen Sunderland voor de late gelijkmaker. Beide ploegen spelen overmorgen de replay. Sheffield Wednesday was zaterdag de enige ploeg uit de Premiership die zich niet plaatste voor de vierde ronde. Het bescheiden Charlton won met 2-0.

Met Arsenal wil het dit seizoen nog niet echt lukken. De club van de Nederlanders Bergkamp en Helder werd halverwege de wedstrijd tegen Sheffield United door de eigen fans naar de kleedkamer gefloten. In de 70ste minuut leek Wright aan alle ergernis op de tribune een eind te maken. De onverwachte gelijkmaker van Whitehouse betekende een nieuwe tegenvaller voor Arsenal, dat nu binnenkort een replay zal moeten spelen in Sheffield.