Tenor overlijdt in de 'Met'

NEW YORK, 8 JAN. De Amerikaanse tenor Richard Versalle (63) is vrijdagavond overleden nadat hij in de Metropolitan Opera in New York een hartaanval tijdens een voorstelling van Janàceks De zaak Makropoulos. Versalle viel na zijn hartaanval drie meter achterover van een ladder en raakte met zijn hoofd het podium. Veel toeschouwers dachten dat de val bij de voorstelling hoorde. Even tevoren had hij als de klerk Vitek gezongen “Je leeft niet eeuwig.” De zojuist begonnen voorstelling werd afgebroken en daarna definitief afgelast, toen de zanger bij aankomst in het ziekenhuis bleek te zijn overleden. Versalle zong in de Verenigde Staten meestal kleine rollen en was beroemder in Europa, waar hij in Bayreuth in 1985 optrad in de titelrol van Tannhäuser. Het was de derde keer in de geschiedenis van de Met dat een reeds begonnen voorstelling werd afgebroken. In 1960 overleed Leonard Warren op het podium tijdens Verdi's La forza del destino, in 1988 maakte een toeschouwer een dodelijke val van een balkon. (AP)