Meer passagiers Rotterdam Airport

Rotterdam Airport heeft vorig jaar het aantal passagiers met 25 procent zien stijgen. Dat is maandag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst meegedeeld. Het aantal reizigers groeide van 374.366 in 1994 naar 470.475 vorig jaar. Het vrachtvervoer groeide vorig jaar met ruim 4 procent naar 5683 ton.

De Rotterdamse luchthaven wordt voor 80 procent door zakenreizigers gebruikt. Directeur Wondolleck verwacht voor 1996 een passagiersaantal boven het half miljoen. Behalve een verhoging van frequenties op bestaande routes door British Airways Express en de Vlaamse Luchttransport Maatschappij VLM, verwacht hij een groei in het vakantie-vliegverkeer. Touroperators bieden sinds dit jaar vluchten aan vanaf Rotterdam naar Turkije, Oostenrijk en Hongarije.

Over 1995 wordt een winst verwacht van 1,5 miljoen gulden, ongeveer 50 procent meer dan in 1995.