Feyenoord wint in Marokko

CASABLANCA, 8 JAN. Feyenoord heeft een voetbaltoernooi in Casablanca gewonnen. De hele selectie, met uitzondering van reserve-doelman Doeleman, droeg bij aan het succes. Zaterdag versloeg de Rotterdamse ploeg het Belgische Anderlecht met een strafschoppenserie, gisteren volgde een overwinning op de Marokkaanse kampioen CODM Meknes. Orlando Trustfull maakte kort voor rust voor de enige treffer.

Feyenoord oefende in Casablanca voor het vervolg van de competitie, zaterdag tegen NAC. Anderlecht was de eerste en meest serieuze testcase voor de selectie. Het duel, door coach Arie Haan aangegrepen om veel te experimenteren, verliep stroef. Henk Fräser maakte tegen de Belgen zijn rentree na lang blessureleed (achillespees), aankoop Henk Vos debuteerde twintig minuten voor het einde. Bij de rust was het 1-0 voor Anderlecht door een treffer van de Nederlander Graeme Rutjes in de 33e minuut. Obiku bracht de Rotterdammers vijf minuten na de pauze op gelijke hoogte. Even later kreeg de spits een gele kaart na een overtreding op John Bosman. In de zestigste minuut kon Obiku na een harde charge op een tegenstander met een rode kaart de kleedkamers opzoeken.

Strafschoppen moesten na de 1-1 uitsluitsel over de finale geven. Doelman Ed de Goey stopte twee strafschoppen van de Belgen: de eerste van aanvoerder Grün, en de vijfde van Walem. Voor Feyenoord scoorden Vidmar, Maas, Vos en Iwan. De vijfde Rotterdamse strafschop was overbodig.

Gisteren speelde Feyenoord ook niet flitsend, maar wel sterk genoeg om Meknes opzij te zetten. Trustfull, zaterdag met een lichte blessure naar de kant gehaald, schoot vlak voor rust van een meter of twintig raak. In de tweede helft haalde Haan, net als zaterdag, een half elftal naar de kant. Ondanks de vele wisselingen bleef de 1-0 op het scorebord. Anderlecht eindigde als derde na een zege op Raja Casablanca. (ANP)