Drugsbende in Arnhem opgerold

ARNHEM, 8 JAN. Een rechercheteam van de regiopolitie Gelderland-Midden heeft twaalf mannen en vrouwen uit Arnhem en omgeving aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige handel in drugs.

Maandelijks verhandelden de verdachten ruim vijf kilo soft- en hard drugs. Deze handelsactiviteit heeft anderhalf jaar geduurd. De vier hoofdverdachten zitten sinds begin november vorig jaar in voorarrest.

De politie ziet een 27-jarige Arnhemmer als hoofdverdachte. Bij huiszoeking in zijn woning in november vorig jaar vond de politie in een dubbele bodem in een kast zeven kilo heroïne. Deze partij had een straatwaarde van circa een miljoen gulden. Behalve de heroïne werden ook een Mercedes en vijftigduizend gulden aan contanten in beslag genomen.

De drugs werden verkocht aan dealers en andere afnemers in Arnhem, Ede, Apeldoorn en plaatsen in het Duitse grensgebied. De 27-jarige Arnhemmer kocht de heroïne van een veertigjarige plaatsgenoot. Cocaïne en softdrugs betrok hij uit Den Haag. Vanuit een winkel in Arnhem verkocht hij, samen met drie andere Arnhemse hoofdverdachten, de drugs aan afnemers. De hoofdverdachte was bezig zijn activiteiten uit te breiden naar Eindhoven. Hij had een goedlopend cafébedrijf op het oog en kocht het pand van een in Parijs wonende Marokkaan voor twee kilo heroïne. Toen de politie de Arnhemmer arresteerde was al één kilo geleverd.