Darter Beaton wereldkampioen

FRIMLEY GREEN, 8 JAN. Steve Beaton is de nieuwe wereldkampioen darts. De als zesde geplaatste Engelsman versloeg gisteren in de finale titelverdediger Richie Burnett uit Wales met 6-3. Beaton maakte in de slotfase indruk door de laatste drie legs te winnen in de partij tegen de 'Prince of Wales'. Burnett versloeg vorig jaar Raymond van Barneveld in de eindstrijd. Met zijn overwinning rekende Beaton af met het imago van eeuwige verliezer. In de laatste twee edities van het prestigieuze dartstoernooi in Frimley Green werd de favoriet steeds in de eerste ronde uitgeschakeld. De Nederlandse deelnemers speelden dit jaar een ondergeschikte rol. De Hagenaars Raymond van Barneveld en Roland Scholten verloren in de tweede ronde, qualifier Co Stompé uit Amsterdam was in de eerste ronde de mindere van de latere kampioen Beaton.