OBSESSIE II

Prinses Anne (45), de zus van de Britse prins Charles, wordt al enkele maanden achtervolgd door een 'obsessieve' man.

De man is telkens aanwezig bij haar talrijke publieke verplichtingen. Het Britse dagblad The Daily Telegraph drukte vrijdag zijn foto af op de voorpagina. Buckingham Palace en de prinses zeggen zich al een tijdje bewust te zijn van zijn 'obsessie'. In 1974 overleefde de prinses een aanval van een schizofrene man, die op haar limousine inreed en vervolgens op haar schoot door het raam. Haar bodyguard en haar chauffeur, een politieagent en een verslaggever raakten daarbij gewond. Prinses Anne is, ondanks haar echtscheiding in 1992 van Captain Mark Phillips, een van de populairste leden van de Britse koninklijke familie.

    • Peter Michielsen
    • Frederiek Weeda