Libris beëindigt sponsoring literatuurprijs

AMSTERDAM, 6 JAN. De Libris Groep beëindigt de sponsoring van de Woutertje Pieterse Prijs. De geldschieter wil met het budget een ander kinderboekenproject financieren. Aan de Woutertje Pieterse prijs, die jaarlijks een Nederlandstalig literair kinder- of jeugdboek bekroont, is een bedrag van 25.000 gulden verbonden.

De achtste Woutertje Pieterse Prijs ging vorig jaar naar de Vlaamse schrijfster Anne Provoost voor haar roman Vallen. Het was voor het eerst dat de onderscheiding 25.000 gulden opleverde. Daarvoor was hij 10.000 gulden waard. Voor de negende uitreiking, op 7 maart in De Rode Hoed in Amsterdam, heeft Libris zich nog garant gesteld. De Stichting Woutertje Pieterse Prijs zoekt sinds de zomer een nieuwe sponsor.

De sponsoring was geregeld met een driejarig contract. Ook de Libris Literatuur Prijs is in een sponsorovereenkomst vastgelegd. Het contract loopt tot en met 1998, maar Stello verwacht dat Libris de overeenkomst na die periode verlengt. (ANP)