Krajicek geeft op bij Hopman Cup met armblessure

PERTH, 6 JAN. Tennisser Richard Krajicek heeft gisteren in Perth een blessure opgelopen aan zijn rechterarm. Hij staakte daarom een wedstrijd tegen de Australiër Mark Philippoussis bij een stand van 2-1 in de tweede set. De eerste set van het duel om de Hopman Cup had hij in de tiebreak verloren.

Krajicek begon aan de wedstrijd met een stijve nek. De pijn sijpelde via de schouder door naar de speelarm. “Ik vond dat het niet zo slim was om vanavond te blijven spelen”, gaf Krajicek na afloop als verklaring. “Ik zal dit weekeinde mijn service nog eens voluit testen, voordat ik aan het toernooi in Sydney begin. Als er iets niet klopt, zal ik dat toernooi moeten afzeggen en me direct voorbereiden op Melbourne.” Daar begint op 15 januari het eerste grand-slamtoernooi van het jaar.

Het duel tegen Australië was het laatste van de Nederlandse ploeg in de B-poule van het toernooi om de Hopman Cup, een demonstratie-toernooi met landenteams van een speler en een speelster. Brenda Schultz had Nederland ploeg de leiding gegeven met een overwinning op Nicole Bradtke: 5-7, 7-5 en 6-0. Het was de eerste zege van Schultz in dit nieuwe jaar, na nederlagen tegen Iva Majoli en Amanda Coetzer. In het gemengd dubbel kwamen Krajicek en Schultz wegens opgave niet in actie. Australië won daardoor het duel met 2-1.

In de finale van het evenement speelt Zwitserland tegen Kroatië. Zwitserland versloeg Duitsland door winst in de enkelspelen. Martina Hingis versloeg Anke Huber in drie sets met 2-6, 6-2 en 6-1. Marc Rosset won van Martin Sinner met 6-2 en 6-4.

De Duitser Michael Stich en de Spanjaard Sergi Bruguera hebben zich deze week afgemeld voor het grand-slamtoernooi in Melbourne. Stich, die deze week in Qatar in de eerste ronde verloor van Petr Korda, kwam er achter dat hij nog onvoldoende hersteld is van een zware enkelblessure.

De Oostenrijker Thomas Muster, winnaar van de Franse Open-kampioenschappen, plaatste zich gisteren voor de halve finales van de Quatar Open. Hij versloeg de Roemeen Adrian Voine op gemakkelijke wijze: 6-2, 6-2. In de halve finales treft hij de Marokkaan Younes el Aynaoui.

De Venezolaan Nicolas Pereira slaagde er niet in zijn succes uit de vorige ronde te prolongeren. Toen zorgde hij voor opschudding door de als tweede geplaatste Boris Becker te verslaan. Hoewel hij de eerste set via een tiebreak won, moest hij in de Duitser David Prinosil zijn meerdere erkennen: 6-7, 6-2 en 6-1. In de halve finale speelt Prinosil tegen de Tsjech Petr Korda.

El Aynaoui, die zich met een wild card toegang tot het toernooi in Quatar verschafte, versloeg op een indrukwekkende manier de Fransman Guillaume Raoux. Hij won met 6-2, 6-3. Eerder had de Marokkaan de als derde geplaatste Thomas Enqvist uit Zweden uit het toernooi geslagen. Korda, die de weg naar de top terug zoekt nadat hij als gevolg van een blessure op de wereldranglijst was gezakt, verdiende zijn halve-finaleplaats door de als vijfde geplaatste Zweed Magnus Larsson te verslaan: 6-4 7-5. (AP, ANP, Reuter)