Jeugdtheater wegens grove taal geweerd

GRONINGEN, 6 JAN. De familievoorstelling die de jeugdtheatergroep Vooropleiding Theater uit Groningen brengt mag wegens grof taalgebruik niet worden opgevoerd in theaters in Leeuwarden, Oss en Hoogeveen.

De voorstelling door jongeren van twaalf tot twintig jaar, wordt niet geschikt geacht voor opvoering en is daarom afgezegd. De jongerengroep trekt deze maand met de familievoorstelling De wraak van Sancho Panza van de toneel- en tv-schrijver Flip Broekman langs diverse zalen. Het is een variété-achtig stuk met vijftig spelers, met veel muziek en dans. De woorden 'klootzak' en 'klaarkomen' vallen aldus regisseur en artistiek leider Josja Hamann, maar van grof taalgebruik is verder geen sprake, vindt hij:. “De jongeren brengen een eigentijds stuk met eigentijds taalgebruik.” (ANP)