Honkbal

De indoortrainingen van de Nederlandse honkbalploeg, ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Atlanta, zijn voor onbepaalde tijd opgeschort.

De Amerikaanse coaches, die naar Nederland zouden komen, kregen hun reisdocumenten niet tijdig in orde. Dave Howard, coach van de slagmensen, en Rick Tomlin, verantwoordelijk voor de werpers, konden door de politieke ontwikkelingen in de Verenigde Staten hun paspoorten niet afhalen. Omdat de begrotingen tot gisteren niet waren goedgekeurd, zijn vele ambtenaren met onbetaald verlof gestuurd. Een plan om de coaches met hun persoonlijke identificatie-papieren door de douanecontrole op Schiphol te loodsen, werd door de leiding van de New York Yankees, werkgever van Howard en Tomlin, als te riskant beschouwd. “Want misschien kunnen ze Nederland wel in, maar niet meer uit, zullen ze bij de Yankees gedacht hebben”, aldus bondscoach Boudewijn Maat. Hij besloot gisteren dat de eerste centrale training, op 7 januari in Utrecht, niet doorgaat. (ANP)