Hamas treedt toe tot nieuw kabinet van Algerije

ALGIERS, 6 JAN. De Algerijnse moslim-fundamentalistische oppositiepartij Hamas is toegetreden tot de nieuwe Algerijnse regering van de nieuwe premier Ahmed Ouyahia, zo is gisteren in Algiers bekendgemaakt. De partij kreeg een bescheiden post, het staatsecretariaat voor visvangst. Hamas-leider sjeik Mahfoud Nahnah kreeg in november bij de door het eveneens fundamentalistische Front van Islamitische Redding (FIS) geboycotte presidentsverkiezingen 25 procent van de stemmen. Een dissidente FIS-leider, Ahmed Merani, wordt de nieuwe minister van religieuze zaken.

De ministers voor economische aangelegenheden uit het kabinet van Ouyahia's voorganger Mokdad Sifi, drijvende krachten achter het huidige Algerijnse economisch hervormingsprogramma, blijven aan. Minister van buitenlandse zaken Mohamed Saleh Dembri maakt echter plaats voor Ahmed Attaf (42), evenals Ouyahia een carrièrediplomaat. Defensie wordt niet genoemd op de kabinetslijst; dit ministerie blijft kennelijk in handen van president Liamine Zéroual. (AFP, Reuter)