Dagmarkt gaat op in Edah en Basismarkt

HELMOND, 6 JAN. Supermarktketen Dagmarkt verdwijnt. Moederbedrijf Vendex Food Groep BV gaat ruim veertig van de 76 Dagmarktwinkels onderbrengen bij de dochters Edah en Basismarkt. Met de integratie zegt Vendex haar marktpositie verder te willen versterken en de winst te vergroten.

Het concern zal een kleiner deel van de Dagmarktwinkels ombouwen tot winkels voor de snelle, gemakzuchtige consument. De onderneming spreekt in dat verband van een zogeheten 'convenience formule'. Over een andere groep winkels moet Vendex nog een beslissing nemen. Niet uitgesloten is dat een deel zal sluiten. Bij de 76 winkels, waarvan franchise-nemers ruim de helft leiden, werken ongeveer 850 mensen. Volgens een woordvoerder is in het overgrote deel van de betrokkenen herplaatsing in een passende functie mogelijk.