Betaald parkeren

Het artikel 'Betaald parkeren op zondag' (NRC Handelsblad, 21 december) is niet helemaal juist.

Er staat dat wethouder Bakker in de Amsterdamse binnenstad betaald parkeren wil invoeren, ook op zondag en 's avonds tot 11 uur. Tot zover juist. Verder staat er dat er nu 's avonds tot 7 uur betaald moet worden, behalve in de buurt van Rembrandtplein en Leidseplein, waar nu al 's avonds betaald moet worden. Dat is echter niet juist. Enige jaren geleden is er een proef geweest in de Leidsebuurt met betalen tot 11 uur. Dat was slechts een proef, die daarna weer is stopgezet. Eerlijk gezegd ben ik een beetje geschrokken van het stukje. Ik woon bij het Rembrandtplein. Ik waarschuw mijn gasten altijd dat ze tot 19.00 uur moeten betalen. Zou er inmiddels wat veranderd zijn? Heb ik ze verkeerd voorgelicht? Ik heb het nagevraagd bij de Dienst Parkeerbeheer. Nee hoor, nog steeds tot 19.00 uur betalen. Eén telefoontje naar die dienst en de redacteur had deze vergissing kunnen vermijden.

    • H.F. de Bussy