Speculaties over Bergkamp

De Nederlandse voetballers Dennis Bergkamp en Ruud Gullit maakten gisteren het sportnieuws in de Britse populaire dagbladen. The Sun meldde een mogelijke transfer van Arsenal-spits 'Bergy'. Ajax zou Arsenal twintig miljoen gulden hebben geboden.

In de Daily Mirror trok Gullit, die sinds vijf maanden in Londen bij Chelsea speelt, een opmerkelijke vergelijking tussen de Italiaanse en de Engelse competitie. “Alle spelers uit de Italiaanse Serie A kunnen meekomen in de Engelse Premier League, maar slechts drie spelers uit de Premier League in de Serie A”, zei de 34-jarige Gullit, die speelde voor AC Milan en Sampdoria. Hij noemde Ryan Giggs van Manchester United, Les Ferdinand van Newcastle en Robbie Fowler van Liverpool. “Verder niemand”, zei Gullit. “Het beste voetbal wordt in Italië gespeeld. Het is daar moeilijk, ook voor spelers als Paul Ince die het niet zo goed doet bij Inter Milan.” Daarentegen voorspelt Gullit dat aanvaller Marco Simone, wisselspeler bij AC Milan, onmiddellijk topscorer in de Engelse Premier League zou worden.

Gullit wil nog twee jaar voetballen in Engeland. Daarna wil hij in het voetbal bezig blijven. “Misschien manager bij een Londense club, misschien terug naar AC Milan. Maar zeker niet terug naar Nederland.' (Foto Reuter)