Schilderij Rob Birza beschadigd

NEW DELHI, 5 JAN. Een Indiase bezoeker van de National Gallery of Modern Art in New Delhi heeft een schilderij van Rob Birza beschadigd. Het doek maakt deel uit van een tentoonstelling met werk van drie Indiase kunstenaars en de Nederlandse schilders Rob Birza, Berend Strik en Bastienne Kramer die een paar maanden in India hebben gewerkt. Tegen de dader is een officiële aanklacht ingediend.

Niet bekend

Op het in rood en zwart geschilderde doek van Birza staat een tekst die op twee manieren is te lezen: Kill India en Kiss India. Birza noemde het schilderij een samenvatting van zijn gemengde gevoelens voor het land, waar hij enkele maanden verbleef. In de Indiase krant The Hindustan Times werd het werk slecht besproken. De expositie, getiteld Het andere zelf zal vanaf mei zijn te zien in het Stedelijk museum te Amsterdam.(ANP)