Keiharde kijkertjes

Zestig procent van de kinderen tussen negen en dertien jaar vindt het belangrijk op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt. Dat blijkt uit een onderzoek van de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek van de NOS. Het Jeugdjournaal, populair bij 62 procent van de jeugdige kijkers, slaat RTL 4 (20 procent) en het NOS-Journaal (14 procent) met straatlengte als hun belangrijkste nieuwsbron.

Oorlogsnieuws is verreweg het populairst bij 36 procent van de ondervraagde kijkertjes. Sport (23 procent), buitenlands nieuws (14 procent) en de categorie 'overstromingen, rampen en dieren' volgen op ruime afstand.

Ruim eenderde (38 procent) van deze jeugd schrikt desgevraagd 'nooit' van de beelden. Op de vraag of ze bepaalde dingen in het tv-nieuws liever niet zouden willen zien, antwoordt 51 procent 'nooit'.

Er is dus maar één conclusie mogelijk: er groeit een keiharde generatie op.