Asian Tigers Fund laat herstel zien

Het door ABN Amro beheerde Asian Tigers Fund heeft in de tweede helft van het 30 september 1995 afgelopen boekjaar een goed deel van het verlies op de beleggingen goedgemaakt dat in de eerste zes maanden was ontstaan. Eind septeber jl. bedroeg de intrinsieke waarde per aandeel 100,06 gulden vergeleken met 90,57 per 31 maart 1995 en met 109,66 gulden (ex dividend) eind september 1994.

Ondanks het herstel resulteerde het afgelopen boekjaar als gevolg van de inzakkende dollar en de negatieve koersontwikkelingen op de meeste Aziatische beurzen in de eerste helft van het boekjaar een daling van 8,8 procent. Vergeleken met de representatief geachte MSCI All Country Asia Free (ex Japan) index die in dezelfde periode met bijna 15 procent terugliep een alleszins acceptabel resultaat.

Het aantal uitstaande aandelen in het Asian Tigers Fund nam toe met 4,7 procent tot 14,1 miljoen. Het fondsvermogen daalde met 5,3 procent van 1,49 miljard gulden tot 1,41 miljard gulden. Het dividendvoorstel luidt 1,60 gulden contant tegen 1 gulden vorig jaar.

Voor het lopende jaar wordt een verbetering van de prestaties van de Aziatische aandelenbeurzen verwacht, een prognose die wordt gesterkt door de de recente beursontwikkelingen. Het koersenpeil van Hongkong steeg donderdag voor de negende achtereenvolgende dag naar een hoger niveau. Analisten menen dat de Hang Seng aandelen-index die sloot op 10.573,90, binnenkort de grens van 12.000 zal passeren. Ook Singapore liet deze week fors hogere noteringen zien.