Youp van 't Hek (1)

De lacune die ontstaan is na Wim Kan wordt almaar groter en dieper. Er schijnt geen enkele cabaretier in Nederland meer te zijn die een 'fatsoenlijke conférence' kan houden. Het blijkt dat iedere conférence van Youp van 't Hek doorspekt is van schuttingwoorden die zo hard en luid mogelijk over de theaterbezoekers heen moeten gaan. Ik moet toegeven dat hij gelijk heeft, waar het gaat om het feit dat het gehele Nederlandse volk niet meer te shockeren is. De toeschouwers en aanhoorders laten zich beledigen, kleineren en vernederen door Youp, ze blijven nog zitten ook en laten zich met een glas water nat gooien. Ik kan daar de humor niet van inzien, maar dat zal wel aan mij liggen. De limiet heeft Van 't Hek echter ruimschoots overschreden door leden van het Koninklijk Huis regelrecht te beledigen.

    • H.J.M. Zinken