Westinghouse verkoopt defensiedivisie aan Northrop

NEW YORK, 4 JAN. Het Amerikaanse conglomeraat Westinghouse heeft zijn divisie defensiesystemen verkocht aan het eveneens Amerikaanse defensieconcern Northrop Grumman. Met de transactie is een bedrag van 3,6 miljard dollar (5,76 miljard gulden) gemoeid, zo heeft Westinghouse gisteren bekendgemaakt.

De opbrengst zal Westinghouse gebruiken om de schuld van 5,4 miljard dollar af te lossen die het concern op zich nam bij de overneming van het televisiestation CBS. Vorig jaar stootte Westinghouse al andere onderdelen af. Dat bracht 1,2 miljard dollar in het laatje.

Met de verkoop van de divisie defensiesystemen rondt Westinghouse een omvangrijke koerswijziging af. De afgelopen drie jaar heeft het concern een ingrijpende herstructuering van zijn industriële activiteiten doorgemaakt. Deze divisie bestaat nu hoofdzakelijk uit energie-opwekking en -systemen en elektronische systemen voor onder meer beveiliging en telecommunicatie.

Verder gaat Westinghouse zich nadrukkelijk bezighouden met het uitzenden van televisieprogramma's. Deze activiteit moet straks het grootste deel van de winst opleveren. (Reuter)