Twee doden bij grote brand in Hoensbroek

HOENSBROEK, 4 JAN. Bij een grote brand in een woning in Hoensbroek zijn vanochtend twee mensen om het leven gekomen. Twee andere bewoners zijn zwaargewond naar een ziekenhuis in Heerlen vervoerd. Een van hen is een vrouw, die met brandwonden op de stoep van de woning werd aangetroffen. Zij is vermoedelijk uit een raam op de eerste verdieping van het brandende pand gesprongen.

In de woning, eigendom van een kamerverhuurbedrijf, woonden verscheidene mensen. De politie wist vanochtend nog niet hoeveel bewoners het pand telde ten tijde van de brand. “Daarvoor moeten we eerst de eigenaar van het kamerverhuurbedrijf vinden”, aldus een woordvoerder van de politie in Heerlen.

De brand ontstond vanochtend omstreeks vijf uur. Over de oorzaak is tot nu toe niets bekend. De brandweer rukte met groot materieel uit. Zij kreeg het vuur onder controle, maar was rond het middaguur nog bezig met nablussen. Het was volgens de politie toen nog niet zeker of er nog meer mensen in het uitgebrande pand lagen.

Niet bekend