Produktie Duitsland stagneert

BONN, 4 JAN. De Duitse industrie draait niet al te best. De produktie nam in november met slechts 0,1 procent toe ten opzichte van de voorafgaande maand. In het westen was de situatie onveranderd, in de oostelijke deelstaten was er een groei van 1,7 procent, zo maakte het ministerie van economische zaken in Bonn woensdag bekend. De oktober-maand biedt een nog somberder beeld: de produktie daalde volgens herziene cijfers niet met 1,1 procent maar met 1,6 procent. Al met al lag daarmee de produktie over de eerste tien maanden 0,8 procent boven die over de vergelijkbare periode van 1994. Hoe matig de Duitse industrie draait, blijkt vooral uit de vergelijking tussen de produktie over de periode oktober/november en de twee voorgaande maanden. Daarbij is sprake van een achteruitgang van 1,5 procent. Vergeleken met de resultaten over de periode oktober/november 1994 is de situatie met een minus van 2,7 procent ook amper rooskleurig. (DPA)